Kamini na pelete – prihranite denar in varujte okolje

Le redki ljudje lahko rečejo, da niso še nikoli rahlo romantično pomislili na posedanje ob kaminu v dnevni sobi ob mrzlih jesenskih dneh ali zimskih večerih. Pa imamo velikokrat ob tem nešteto razlogov, zakaj kamina nimamo. Kamini na pelete rešijo eno izmed najpogostejših ovir pri tej odločitvi: prinašanje drv in nesnago, ki jo to potegne za sabo. Kamini na pelete so namreč zasnovani tako, da uporabnikom nudijo vse prednosti kamina na drva, hkrati pa jim prihrani neprijetne opravke. Dodatna prednost je tako imenovani toplovodni kamin. Z njim ugodno ogrevate celotno hišo, hkrati pa z uporabo peletov bistveno manj obremenjujete okolje, kot bi ga z drugimi gorivi.

Toplovodni kamin in ogrevanje

Ogrevanje hiše ali stanovanja je lahko kar precejšen strošek, ki ga vsi želimo čim bolj oklestiti, seveda pa ne za ceno tega, da bi nas v lastnem domu pozimi zeblo. Kamini, ki se nahajajo v ponudbi podjetja Eximma d.o.o., so praktični, hkrati pa lahko toplovodni kamin ogreva celo hišo ali stanovanje. Relativno enostavno ga vključite v nov ali že obstoječi sistem centralnega ogrevanja. Kamini na palete so v skladu z napredkom v tehnologiji občutno napredovali, saj nudijo optimalno kontrolirano moč ogrevanja, programiranje (dnevno, tedensko) termostata, vklapljanje prek SMS-sporočila itd. Vse kar morate storiti je, da napolnite zalogovnik za pelete in kamin vklopite! Brez prenašanja drv, umazanije, nenehnega dolaganja drv, predvsem pa poceni.

Kamini na pelete so ekološka izbira

Kako zelo smo že onesnažili naše okolje, ni treba posebno poudarjati, zato naj vas spomnimo le na to, da je okolju prijazna izbira ni vedno tudi dražja. Toplovodni kamini na pelete so eden takih primerov – uporabljate alternativno gorivo, ki občutno zniža stroške ogrevanja. Toplovodni kamin namreč združuje sodoben tehnološki napredek in lesene pelete – obnovljiv vir energije, ki zmanjša človekov vpliv na okolje. Gre pravzaprav za močno stisnjeno žaganje, ki pa ima zaradi nizke vsebnosti vlage in visoke gostote zelo dober izkoristek pri izgorevanju. Ne le, da so bistveno bolj ekološki, kot na primer kurilno olje, ogrevanje z njimi je tudi precej cenejše, trenutno kar za okoli 40 %.

Eximma d.o.o., Ljubljana – učinkovito in prijazno ogrevanje s kamini na pelete ali drva. Za več informacij nam lahko pišete na elektronski naslov info@eximma.si ali nas pokličete na telefonsko številko 041 369 899.

Advertisements
This entry was posted in Kamini. Bookmark the permalink.